Kontakta oss här!
Wiktorson Hjälpmedel | Medicinskåp

Lås och låssystem


medicinskåp lås låssystem
Till våra medicinskåp finns en rad olika lås. Vi vill göra det enkelt för dig. Berätta vad du har för behov så tar vi fram ett lås som passar till just din verksamhet. Här går vi igenom några varianter och funktioner som är vanliga och som är funktionella.

Låsa med nyckel - till flera medicinskåp
Låsa med nyckel - till ett medicinskåp + huvudnyckel
Låsa med kod – mekaniskt kodlås
Låsa med kod – elkodlås
Låsa med RFID - tagg eller kort

Alla våra lås eller låssystem har fördelar som är unika och som med sin funktion ger olika grader av begränsningar och säkerhet. Vad som är viktigt för en organisation och vilka problem som kan uppstå kan skilja sig åt. Den erfarenhet vi har av lås och låssystem är att det ska kunna gå att uppdatera och lägga till lås, där de nya låsen har samma förutsättningar som de gamla låsen så att det fortfarande blir ett system. Det gäller för lås med nyckel och lås som använder RFID-teknik.

NYCKELLÅS
Våra nyckellås kommer från ASSA. De har spårbarhet och möjlighet att följas upp och kompletteras. Det gäller oavsett vilket nyckellås du väljer från oss.

MEKANISKT KODLÅS
Våra mekaniska kodlås är gjorda i metall och har en fyrsiffrig kod. Koden är självklart valbar och dessutom mycket enkel att välja. En fördel med dessa lås är att det går att köpa till en nödnyckel. Den räddar dig om koden tappas bort. Med hjälp av återställningsfunktionen kan låset nollställas för ny eller befintlig kod. 

RFID OCH NYCKELBRICKA
Med ett lås som öppnas med RFID-tagg eller kort skapas förutsättningar för spårbarhet och ett enkelt handhavande om en nyckelbricka behöver ersättas eller tas bort. Varje lås kan ställas in för unika användare eller en hel avdelning. Med ett enkelt program läggs användare till, allt i ett unikt system.